maandag 1 oktober 2012

Gepimpte bolognaise saus

Gepimpte bolognaise saus
.....
jaja, jullie lezen het goed.
Hahaha, ik hoor sommige onder jullie al denken, oh nee, wat gaan we nu op ons bord krijgen.
Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk en het lijkt misschien niet zo lekker, maar je moet het echt eerst proeven al eer je kan oordelen.
Een paar keer per jaar heb ik de drang om een witte kool te lijf te gaan met een groot mes en die eindigt dan in mijn gepimpte bolognaise saus.
Je begint traditioneel met een fijn gesnipperd uitje aan te stoven en daar voeg je dan het gehakt toe dat je rul bakt.
Kruiden met peper, zout en je favoriete kruiden.
Dan voeg je tomatenpulp toe, de witte kool, rozijnen en een pikant pepertje.
Heerlijk gewoon, de kool met gehakt in combinatie met het zoete van de rozijntjes en het hete van het pepertje.
Dit mengsel laat je dan een goed uur pruttelen.
Het beste is natuurlijk dat je deze saus een dag op voorhand maakt.
Tot slot kook je pasta en wanneer deze al dente is giet je hem af en voeg je hem toe aan de saus.
Serveren met gemalen kaas en smullen maar !!!






Geen opmerkingen: