Appelgoulash.
Mijn moeder maakte het meermaals toen ik klein was en elke keer was het smullen.
Ik heb lang moeten proberen om hetzelfde resultaat te behalen, maar het is me gelukt.
Dit is een pittig gerechtje met als verrassende toets de appel.
Je bak kalfsstoofvlees aan en als dit langs alle kanten is aangebakken voeg je een fijn gesnipperd uitje toe.
Als dit aangebakken is kruiden met peper, zout en currypoeder.
Je voegt water toe tot het vlees onder staat, dit alles laat je een half uurtje sudderen.
Na een half uurtje een paar in blokjes gesneden appels toevoegen en dit nog een half uurtje laten voort pruttelen.
Zoals altijd best een dagje op voorhand klaarmaken.
Op het moment van serveren room of zure room toevoegen en eventueel je saus binden.
Uit nostalgie serveer ik het met een klassieke aardappelpuree.
Ik denk wel dat mijn mami dit gerechtje zou appreciëren en er net als ik vroeger er lekker van smullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten