dinsdag 6 december 2011

Maltezertaart

Maltezertaart
 Hier is ze dan, mijn Maltezertaart en ik ben klaar om mijn recept met jullie te delen.
Je maakt een luchtig cakebeslag met 150gr gesmolten boter, 150gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 150gr zelfrijzende bloem, 2 flinke eetlepels cacaopoeder, eventueel een scheutje likeur naar keuze, confituur naar keuze, witte of bruine maltezers en cake icing naar keuze.
We maken eerst het cakedeeg, boter mengen met suiker en het eigeel en luchtig opkloppen, bloem en cacaopoeder toevoegen, dan de likeur en dan het stijf geklopt eiwit.
 Verdeel de massa over 2 springvormen van 18cm en bakken de cake's vervolgens een 20 tal minuten bakken op 180°.
Dan laten we de cake's zorgvuldig afkoelen waarna we één deel op een serveerbord leggen en royaal besmeren met confituur, we leggen dan het tweede deel erop en besmeren de taart vervolgens royaal met de cake icing om tenslotte te versieren met de Maltezers.
En dan zou ik zeggen ......... genieten maar !!!

Geen opmerkingen: