zaterdag 15 september 2012


Ballekes
....
Je kan er duizend en een dingen mee doen en daarom begin ik dan ook met een speciaal labeltje onder die naam en wil ik jullie inwijden in de wereld van de ballekes.
Ik begin met een herfst versie, French meatballs of ballekes op Franse wijze, ik vind dat eerst beter klinken.
Heel makkelijk en snel klaar.
De ballekes heb ik gekookt in water op smaak gebracht met een groenten bouillonblokje, toch iets gezonder dan bakken.
Voor ik ze afgiet heb ik een beetje kookvocht opzij gehouden voor mijn saus.
Voor mijn saus heb ik champignons aangebakken, gekruid met peper, zout en Franse kruidenmix van Oil&Vinegar.
Geblust met het kookvocht en een beetje room en dan de balletjes terug toegevoegd om door te warmen.
Ik heb het hier geserveerd met rijst, maar ook heel lekker met een kruidige wortelpuree of gewoon met een stukje stokbrood.

Geen opmerkingen: