donderdag 7 juni 2012

Aardbeien


Waarom aardbeien ?!?

***********
Waarom elk jaar weer zoveel tamtam rond de aardbei zullen sommige onder jullie wel denken.
Wel dat ga ik jullie nu eens uitleggen se.
De zoete, in volle grond gegroeide aardbei, ziet er niet alleen hartstochtelijk sensueel uit, ze smaakt ook zalig zoet.
De zaadjes zitten niet diep in de vrucht, maar plakken aan de buitenkant.
Wist je dat als je vijf aardbeien in de zomer eet, je je rantsoen vitamine D voor de dag binnen hebt.
Ze beschermen je tegen ongewenste indringers.
Je krijgt er sterke botten van en je bloed krijg meteen ook een opknapbeurt.
In aardbeien vind je ontstekingsremmende stoffen die je helpen als je last hebt van eczeem, astma en artritis.
De antioxidanten beschermen je ook tegen minder prettige verouderingsverschijnselen.
Laat de aardbeien maar aanrukken zou ik zeggen.
Puur, met een beetje suiker of honing, in yoghurt of platte kaas, op gebak of in gebak, in confituur puur of samen met bijvoorbeeld rabarber, perzik of watermeloen en waarom eens niet verwerkt in een slaatje,ik heb het reeds geprobeerd en ik kan het jullie van harte aanraden.





Geen opmerkingen: